Kaffe automat – perfekt på gymmet, varuhuset eller arbetsplatsen

En kaffe automat är en smidig lösning för den som vill kunna erbjuda nybryggt kaffe åt många människor under många timmar. Det är t ex toppen att ha en kaffe automat på arbetsplatsen, på hotellet eller varhelst annars som människor i behov av en snabb kopp kaffe brukar passera under dagens lopp.

Det finns givetvis olika varianter av kaffe automater, det finns stora, små, enkla och avancerade. Många kaffeautomater har också andra alternativ på sin meny såsom te, buljong eller varm choklad vilket är bra på ställen där det finns varierad typ av människor – alla dricker ju inte kaffe.

Något som verkligen hamnat i ropet i kaffevärlden och idag nästan får klassas som en kulturyttring är espressokaffe. Det finns givetvis kaffe automater som serverar espressokaffe, ofta med hjälp av så kallade pods, eller bara en enkel knapptryckning. Att installera en kaffe automat med espresso kaffe på t ex jobbet är garanterat en uppskattad gest gentemot sina anställda. Espressokaffe dricks snabbt och har mer smak än vanligt bryggkaffe, dessutom har det en högre koffeinhalt och ger därmed en starkare energikick – något som ofta behövs under långa arbetsdagar.

De flesta moderna kaffe automater serverar idag både bryggkaffe och espresso kaffe ur samma maskin, man kan ofta också välja till om man vill ha cappucino eller andra mjölkdrinkar. För frystorkat kaffe (neskaffe) så finns det också ett stort utbud av kaffemaskiner. Till allt kaffe finns det goda kalorifria kaffearomer med enkel pumpdosering som gör kaffet på arbetsplatsen ännu godare.

Det finns många märken man kan välja bland när man ska köpa en kaffe automat. Man bör fråga sig till vad och vem maskinen ska användas, samt hur ens budget ser ut. Vissa kaffemaskiner av värstingmodell erbjuder möjligheten att servera mängder av olika drycker, både varma och kalla och det finns kaffe automater där man får betala för sig, antingen med kontanter, men också med kort – något som lämpar sig för större ställen såsom skolor, gym, varuhus o dyl.

När det gäller designen på ens kaffe automat så finns det allt mellan himmel och jord att välja bland. Det finns massiva kaffeautomater som är stora som kylskåp och därmed har ganska klumpig design, men det går också att hitta betydligt mindre och smidigare bordsvarianter där en formgivare har lagt ner en hel del energi på en attraktiv design. Vad för typ av kaffe automat man söker beror givetvis på ens behov och smak, men det är roligt att det idag finns så mycket att välja bland.