En kaffemaskin blir din räddare i nöden

En kaffemaskin kan se ut på lite olika sätt. Det finns kaffemaskiner som är stora som kylskåp och erbjuder mängder av olika kaffedrycker, the, varma soppor och choklad. Dessa kaffemaskiner erbjuder ofta allt frånvanligt svart kaffe, till café au lait och Mocha. Tillval som t ex mjölk finns alltid.

Sedan finns det såklart mindre kaffemaskiner, en liten kaffemaskin kan passa på en mindra arbetsplats där man vill ha tillgång till färskt kaffe åt sina anställda men slippa tjafs om kaffescheman och städning av kaffeutrymmet.

I Finland dricker man mest kaffe i hela världen, men strax efter, på andra plats, hamnar Sverige. Varför just vi nordbor dricker så pass mycket kaffe kan eventuellt förklaras med vårt klimat. Här är kallt och mörkt under större delen av året och kaffe är ju både värmande och uppiggande.

I sydligare länder är iskaffe väldigt populärt, särskilt under de heta sommarmånaderna. Espresso kaffe kan drickas kall, då heter den Freddo, vilket på italienska betyder just kall. Vill man ha iscappuccino så frågar man efter en Freddo Cappuccino. I Grekland är Frappé den populäraste kaffesorten under sommarmånaderna, det är kallt Nescafé rätt och slätt.

I en kaffemaskin brukar man inte kunna välja iskaffe, utan lite mer traditionella kaffesorter, men i Sverige är det å andra sidan sällan så pass hett att man vill dricka sitt kaffe kallt – snarare tvärtom.

Kaffemaskiner brukar placeras på ställen där mycket folk passerar. Det är ett billigt och smidigt alternativ till att öppna en liten kaffeservering, men samtidigt en ofta uppskattad installation för folk i farten. Kaffe håller ens kropp igång och ens psyke stabilt under stressiga arbetsdagar eller möten av olika slag.

Hur smakar då kaffet ur en kaffemaskin? Dessa maskiner brukar servera antingen frystorkat kaffe eller färskt kaffe och smaken blir därmed en aning olika. Håller man kaffet i maskinen färskt så brukar det färdiga kaffet smaka riktigt bra och många håller automatkaffe som sitt favoritkaffe. Det är givetvis både en vane- och smaksak.

Det går givetvis att köpa en kaffemaskin, men det finns också en del företag som hyr ut kaffemaskiner och varumaskiner. Det kan vara en smart väg att gå för den som känner sig osäker på om en kaffemaskin skulle vara en succé eller inte.